
Als je met TUI vliegt, wil je natuurlijk weten wat je wel en niet mag meenemen in je handbagage. De regels zijn de afgelopen jaren aangescherpt, en om verrassingen of extra kosten bij de gate te voorkomen, is het slim om je goed voor te bereiden. In dit artikel leggen we precies uit wat de handbagageregels van TUI zijn, hoeveel je mee mag nemen, en waar je op moet letten.
TUI hanteert een vrij duidelijk handbagagebeleid. Elke passagier van 2 jaar en ouder mag het volgende meenemen:
Het persoonlijke item moet onder de stoel voor je passen – denk aan een laptoptas, handtas of kleine rugzak. De grotere handbagage mag in de bagagevakken boven je hoofd. Kinderen jonger dan 2 jaar hebben géén recht op eigen handbagage, tenzij je voor hen een aparte stoel boekt.
Hoewel je in principe recht hebt op handbagage in de cabine, is er niet altijd voldoende plek voor iedereen. TUI laat maximaal 70 stuks grote handbagage toe in het vliegtuig zelf. Als die grens is bereikt, wordt je koffer – ook al voldoet hij aan de afmetingen – kosteloos in het ruim geplaatst.
Wil je zeker weten dat je bagage bij je blijft? Zorg dan dat je op tijd incheckt en bij de eerste groep boarders zit. Wie laat is, loopt kans zijn of haar tas toch nog te moeten afgeven.
TUI controleert actief op de juiste afmetingen en het gewicht van je handbagage. Als je tas te groot of te zwaar is, wordt deze zonder pardon in het ruim vervoerd. En daar hangt een stevig prijskaartje aan: €50 per bagagestuk als je niet voldoet aan de eisen.
Meet en weeg je bagage dus vooraf. Denk niet dat je ‘nog net wel door de controle komt’ met een volle trolley van 12 kilo – daar prikken ze zo doorheen.
Binnen de toegestane afmetingen mag je redelijk veel meenemen, maar er zijn een paar belangrijke aandachtspunten:
Voor alles geldt: bij twijfel liever in het ruimbagage of even navragen bij TUI zelf.
Check de drukte op je vlucht. Bij volle vluchten is de kans groter dat je je tas moet afgeven.
Mijn naam is Henry en ik ben een gepassioneerd schrijver met een brede interesse in uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat om technologie, gezondheid, lifestyle of actualiteiten, ik duik graag in de materie om informatieve en boeiende artikelen te schrijven. Mijn doel is om complexe onderwerpen toegankelijk te maken en lezers te inspireren met waardevolle inzichten. Door mijn nieuwsgierigheid en analytische blik blijf ik mezelf uitdagen om steeds weer relevante en pakkende content te creëren. Schrijven is voor mij niet alleen een beroep, maar ook een manier om kennis te delen en anderen te informeren.